The Chemical Brothers avaa Flow-festivaalin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesäkuussa uuden albuminsa julkaiseva brittiläinen The Chemical Brothers esiintyy Helsingin Suvilahdessa Flow Festivalin avajaiskonsertissa keskiviikkona 11. elokuuta. Konsertti on osa Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaa.

Suvilahden konsertin lisäksi The Chemical Brothers nähdään kesällä ainoastaan muutamalla Barcelonan Sonarin ja New Yorkin Electric Zoon kaltaisella valikoidulla festivaalilla. Avajaiskonsertin toinen ulkomainen esiintyjä on yhdysvaltalainen LCD Soundsystem. Elektronisen musiikin tämän hetken kärkinimiin kuuluva yhtye saapuu uusi albumi plakkarissaan niin ikään ensi kertaa Suomeeen.

The Chemical Brothers, eli kaksikko Tom Rowlands ja Ed Simons, nousi suursuosioon 1990-luvun puolivälissä kehittelemänsä big beat -soundin uranuurtajana. Räiskyvät live-esiintymiset toivat yhtyeelle faneja myös elektronisen musiikin perinteisten rajojen ulkopuolelta, ja The Chemical Brothers onkin ollut elektroduoksi epätavallisen suosittu pääesiintyjä rock-festivaaleilla.

Flow Festivalin avajaiskonsertin toisena kovan luokan ulkomaisena kiinnityksenä on jo aiemmin julkistettu yhdysvaltalainen LCD Soundsystem, jonka esiintyminen on myös ensimmäinen Suomessa. Yhtye on ilmoittanut lopettavansa uransa uutuusalbumiinsa liittyvän kiertueen jälkeen, joten Suvilahden keskiviikkoillassa lavalle astelee kaksi hartaasti keikkavierailulle toivottua ja ajankohtaista Suomen-debytanttia.