80-luvun hittisarjan suosikkitähti menehtyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kulunut kevät on ollut synkkää aikaa julkkistähdille, sillä viihdemaailma on menettänyt parissa kuukaudessa sankan joukon julkkiksia. Tuorein lähtijä on amerikkalainen näyttelijä Rue McClanahan, joka menehtyi torstaina sairauskohtaukseen 76-vuotiaana.

Alustavien tietojen mukaan kyseessä olisi ollut infarkti. Tähden managerin mukaan McClanahan menehtyi rauhallisesti perheensä läsnäollessa viime yönä kello yhdeltä paikallista aikaa. Hän oli parhaillaan toipumassa ohitusleikkauksesta.

Erityisen hyvin Rue McClanahan tunnettiin supersuositusta Tyttökullat-televisiosarjasta, joka oli yksi 1980-luvun suosituimmista televisiosarjoista myös Suomessa. Emmy-palkinnon roolistaan voittanut McClanahan esitti hittisarjassa Blanche Deverauxin roolia.

Vuodesta 1985 tehtyä sarjaa tuotettiin seitsemän vuoden ajan. Sarjan tähdistä viimeisenä on elossa 88-vuotias Betty White, joka esitti sarjassa Rose Nylundin roolia. Näyttelijä Bea Arthur menehtyi syöpään viime vuonna ja Estelle Getty vuonna 2008. White lausui heti tuoreeltaan surunvalittelunsa ystävän poismenon johdosta.

– Rue oli läheinen ja rakas ystävä. Arvostin suhdettamme. Ystävien poismeno on satuttanut minua enemmän kuin olisin koskaan voinut uskoa, Betty White totesii lyhyesti Radar Onlinelle.