Raiskausten uhrit raivostuivat Twilight-tähden puheista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Twilight-elokuvien myötä läpimurtonsa tehnyt ja sittemmin myös esimerkiksi The Runaways -elokuvassa toista pääosaa esittänyt Kristen Stewart kertoo aiemmin tällä viikolla julkisuuteen tulleessa Elle-lehden haastattelussa julkisuuden varjopuolista.

Nyt raiskausten uhrit ja heitä auttavan järjestön edustajat ovat raivostuneet neitokaisen puheista. Kristen kertoi kuuluisuuden oksettavan häntä ja tuottavan ahdistusta. Lisäksi hän vertasi paparazzien tungettelevaa käyttäytymistä raiskaukseen.

– Ihmiset eivät näe, että naamaani tungetaan kameroita ja ihmiset kysyvät tungettelevia kysymyksiä. Ihmiset kaatuilevat toistensa päälle ja huutavat saadakseen minulta reaktion. Nuo kuvat ovat kuin… Minusta tuntuu että katsoisin kuinka jotain ihmistä raiskataan, Kristen Stewart kertoo Elle-lehdessä.

Raiskausten uhreja auttava New York City Alliance Against Sexual Assault -järjestö on nyt suivaantunut kommentista.

– Voin ymmärtää, että Kristen Stewart halusi sanoa tuntevansa itsensä loukatuksi. Se on toki yksi seksuaalisen ahdistelun muodoista, mutta raiskaus on kaikista vakavin ja henkilökohtaisin. Hänen sanavalintansa oli huono. Raiskaus on loukkaus, jossa uhrilla ei ole vaihtoehtoa. Julkisuudesta elävällä tähdellä on valinnan mahdollisuus, Margaret Lazarus kritisoi Rapels.org -verkkosivustolla.