33-vuotias pankkineiti oli liian seksikäs – sai kenkää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista kantautui tällä viikolla jälleen perin mielenkiintoinen tapaus, jossa työntekijä sai lähtöpassit koska oli työnantajan mukaan liian seksikäs. Nyt nainen on haastanut työnantajan oikeuteen laittomista potkuista.

Kyseinen nainen on 33-vuotias newyorkilainen yksinhuoltaja Debrahlee Lorenzana, joka sai potkut Citibank-pankista. Nyt hän on haastanut pankin oikeuteen, koska naisen mukaan hänet irtisanottiin liiallisen seksikkyyden vuoksi. Hänen mukaansa potkujen taustalla oli se, että hänen seksikkyytensä häiritsi himokkaiden mieskollegojen keskittymistä.

– Kaikki vaatteeni olivat ammattimaisia, sellaisia joita kaikki muutkin käyttävät bisnesmaailmassa. Olin pettynyt siihen miten he näkivät asian. Sain pian asiattomia ja seksistisiä kommentteja vaatetuksestani ja olemuksestani, Lorenzana perusteli kannettaan The New York Post -lehden mukaan.

Naisen mukaan häntä kiellettiin pukeutumasta toppeihin, kireisiin hameisiin, tyköistuviin bisnespukuihin ja korkokenkiin hänen ruumiinrakenteensa takia, koska nämä asut hänen yllään olisivat olleet liian häiritseviä miestyöntekijöille. Naisen mukaan kyse oli syrjinnästä, sillä hänen mukaansa naiskollegat pukeutuivat samoin ja jopa seksikkäämmin. Katso kuvat tästä.