Junalla Tampereelta Helsinkiin 7 minuutissa videolla

Nettivideot · Stara.fi

Junamatka Tampereelta Helsinkiin on viime vuosina lyhentynyt ajallisesti huomattavasti, tosin lähinnä vain periaatteessa. VR:n alituiset myöhästymiset kirvoittavat usein tekstiä lehtien yleisönosastoille, mutta parannusta palveluun lienee turha odottaa ennen raideliikenteen avaamista kilpailulle.

Verkosta löytyy kuitenkin hieman helpotusta niille, jotka haaveilevat junamatkustamisen olevan tulevaisuudessa Suomessakin yhtä nopeaa ja sujuvaa kuin monissa muissa kehittyneissä maissa.

Kyseessä on nimittäin video, jossa junan ohjaamosta on kuvattu koko junamatka Tampereelta Helsinkiin ja lopulta pätkä on tiivistetty seitsemään minuuttiin. Katso video tästä tai artikkelin yltä. Samanlainen video on tehty myös junamatkasta Kouvolasta Helsinkiin. Se löytyy puolestaan tästä.