Nimikiista viivyttämässä hiphop-tähden levyä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin konsertoinut hiphop-tähti Rick Ross on joutunut ongelmiin uuden albuminsa kanssa, kun entinen huumekauppias Rick Ross on haastanut artistin oikeuteen nimensä luvattomasta käyttämisestä.

Huumekauppias vaatii tuomioistuinta jäädyttämään artistin uuden levyn julkaisemisen, koska artisti hyödyntää luvattomasti hänen nimeään, AllHipHop.com kertoo. Artisti-Ross, oikealta nimeltään William Leonard Roberts II, on käyttänyt artistinimeään jo vuosia ilman että siihen on puututtu. Staran tietojen mukaan 1980-luvulla Los Angelesissa vaikuttaneella huumekauppiaalla ei liene minkäänlaista etuoikeutta nimeen.

Olisi äärimmäisen poikkeuksellista, mikäli tuomioistuin katsoisi että huumekauppiaan nimestä olisi muodostunut hänelle tavaramerkki, ja että tämän vakiintuneen tavaramerkin suoja koskisi hiphop-artistia, joten tarkoituksena lienee aiheuttaa lähinnä haittaa hiphop-tähdelle. Joka tapauksessa diileri vaatii nyt yksinoikeutta Rick Ross -nimeen. Menestymisen mahdollisuudet ovat kuitenkin äärimmäisen pienet.