Jenni Vartiainen tinnituksesta: ”En meinannut saada illalla unta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Provinssirockissa yleisön valloittanut laulajatähti Jenni Vartiainen on mukana -kampanjassa, jossa kerrotaan kuulonsuojelusta ja korvatulppien käytöstä esimerkiksi festareilla. Samalla Jenni kertoo haastattelussa omista kokemuksistaan.

– Gimmelin vuonna 2002 tehtiin 250 keikkaa parissa vuodessa. Mä olin ilman korvamonitoreja lavalla. Toinen korva altistui rummuille ja muille mölyille aika kovasti. Silloin mulle tuli ensimmäisen kerran semmoinen, että en meinannut saada illalla unta kun mulla sattui korviin niin paljon. Se oli jonkinasteista tinnitusta, Jenni Vartiainen kertoo.

Jenni suuntasi lopulta kuulotestiin, jossa ei onneksi saatu hälyttäviä tuloksia.

– Siellä oli jotain pientä, että parempikin vois olla kuulo, mutta ei mitään hälyttävää. Silloin mä tajusin että mun pitää oikeasti miettiä miten lavalla pitää toimia ja että mun pitää tottua niihin korvamonitoreihin. Muistakaa pitää huolta kuulostanne. Meille on annettu vain yhdet korvat, ja meidän pitäisi selviä koko elämä niiden kanssa.

Vartiaisen lisäksi kokemuksistaan kertovat myös esimerkiksi Sunrise Avenuen Samu, Mariko ja Kristiina Wheeler. Kuulosuoja.fi -sivuilta löytyy hyviä vinkkejä kuulovaurioiden ennaltaehkäisyyn, tietoa vapaa-ajan melusta, meluoireista ja erilaisista kuulonsuojaimista. Sivut on kohdennettu erityisesti nuorille, joiden kuulo altistuu nykyisin monille riskeille.