Poliisiopisto-moottoriturpa keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime syyskuussa loppuunmyydylle Kulttuuritalolle esiintynyt huippukoomikko ja Poliisiopisto-elokuvien tähti Michael Winslow saapuu jälleen Suomeen. Winslow esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa 8. lokakuuta. Suuren Stand Up -illan täydentää palkittu brittinäyttelijätär Nina Conti.

Michael Winslow on todellinen komiikan mestari ja äänenkäytön valtias. Hänen ainutlaatuinen imitointitaitonsa tarjoaa ennennäkemättömän esityksen kaikille taidokkaan komedian ystäville. Poliisiopiston lisäksi Winslow on nähty myös esimerkiksi Mel Booksin Avaruusboltsit-elokuvassa sekä kuultu äänenä Gremlins-riiviöt sekä Paluu tulevaisuuteen ja Terminaattori-elokuvissa.

Vuonna 1958 Washingtonin osavaltiossa syntynyt Michael Winslow eli lapsuutensa paikallisessa lentotukikohdassa. Hänellä ei ollut ystäviä ja niinpä hän alkoi imitoida erilaisia ääniä, kuten elämiä, moottoriajoneuvoja ja lentokoneita saadakseen itselleen lohtua yksinäisyyteensä. Lopulta Winslow’sta kehittyi niin taitava erilaisten äänten imitaattori, että häntä alettiin kutsua ”kymmenen tuhannen äänitehosteen mieheksi”.

Winslow kohtasi läpimurtonsa vuonna 1984, kun elokuvaohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski tulivat katsomaan hänen stand up -esitystään Long Beach -teatteriin Floridassa. Winslow esiintyy Count Basie Orchestran lämmittelijänä. Wilson ja Manslanski ihastuivat Winslow’n esitykseen välittömästi ja kirjoittivat hänelle osan suunnitteilla olleeseen Poliisiopisto-elokuvaan. Winslow’sta tuli niin suosittu, että hänen esittämänsä Larvell Jones on ainoa henkilöhahmo, joka esiintyy jokaisessa seitsemässä elokuvassa sekä elokuvista tehdyssä televisiosarjassa.

Nina Conti voitti vuonna 2002 BBC:n komediapalkinnon. Vuonna 2008 hän sai puolestaan Barry-palkinnon Melbournen kansainvälisillä komediafestivaaleilla. Conti on tullut tunnetuksi sivuhahmoistaan, joita ovat muiden muassa masentunut Monk-apina sekä uusimpana vanharouva Nana.