Aku Ankalla Ruotsissa enemmän katsojia kuin prinsessahäillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntai oli monille ruotsalaisille suuri päivä, kun lähes koko kuningaskunta juhli todellisia ”prinsessahäitä” Prinsessa Victorian ja Prinssi Danielin astellessa alttarille Tukholmassa. Suoraa lähetystä seurasi myös Suomessa ennätysyleisö.

Nyt on kuitenkin selvinnyt, että Ruotsissa kyse ei ollutkaan ennätysyleisöstä, vaikka niin olisi voinut helposti olettaa. Häälähetyksellä oli nimittäin Aamulehden saamien tietojen mukaan peräti 2,9 miljoonaa katsojaa, mutta se ei kuitenkaan kyennyt ohittamaan katsojaluvuissa vuoden suosituinta televisio-ohjelmaa.

Jouluisin nähtävä Aku Ankan jouluohjelma kerää nimittäin kotikatsomoissa vieläkin suurempia yleisöjä ruutujen ääreen. Esimerkiksi viime jouluna Ankka-show keräsi huimat 3,3 miljoonaa katsojaa, eli merkittävästi prinsessahäitä enemmän.