Dacia : Maailma kuuluu mulle -arvostelu

Singlet · Stara.fi

Kotimainen danceyhtye Dacia on viettänyt viime aikoina musiikillisesti hiljaiseloa ainakin julkaisujensa suhteen. Nyt bändiltä on kuitenkin tulossa ulos uusi mainio singlejulkaisu Maailma kuuluu mulle. Lopputulos on erittäin toimivaa ja tarttuvaa suomenkielistä tanssikamaa.

Kappaleen koukkuna toimii taustalla biisiä vahvasti teemoittava hyvin yksinkertainen synamelodia, joka yksinkertaisuudestaan huolimatta – tai juuri siksi – tarttuu välittömästi ja nostattaa tunnelmaa kertaheitolla selvästi. Myös kappaleen vokaaleista vastaava neitokainen tarjoaa parastaan ja se riittää tällä kertaa pitkälle niin lauluäänen kuin laulumelodioidenkin suhteen.

Parhaimmillaan biisi on kuitenkin siinä vaiheessa, kun synamelodia päästetään nousemaan pääosaan ja sitä seuraa vielä erittäin hyvin rakennettu breikki hyvin potkivine nousuineen. Tässä vaiheessa kappale palauttaa uskon kotimaisen ja suomenkielisen dancemusiikin uuteen tulemiseen muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.

Dacia on saanut hiottua kappaleen rakenteen todella timmiin kuntoon. Lopputuloksena on selvää hittipotentiaalia sisältävä tanssiraita, jonka menestys on kiinni enää markkinoinnista sekä DJ- ja radiosoitosta. Kappaleen Extended-versio käynnistyy tarttuvalla synateemalla, mutta muuten lopputulos ei ole aivan yhtä onnistunut paketti kuin täydellisyyttä hipovassa radioversiossa.

Pisteet 5/5