Hiphop-tähti: ”PETA on terroristijärjestö!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläinten oikeuksia varsin näkyvästi erityisesti Yhdysvalloissa ajava PETA-järjestö on joutunut jälleen kriitin kohteeksi. Julkkiksia alastomana mainoksissaan esittelevän järjestön jäsenet ovat nimittäin hiphop-artisti Kelisin mukaan terroristeja.

PETA kritisoi aiemmin tänä vuonna Kelisin tapaa käyttää turkkia ja syödä lihaa. Hän oli hehkuttanut Twitter-blogissaan syövänsä lihaa ja kuolansa valuvan jo siksi että hän kirjoittaa sanan ”lihaa”. Nyt artisti on iskenyt takaisin julkaisemalla avoimen kirjeen häntä arvostelleelle järjestölle ilmoittaen julkisesti jatkavansa lihan syömistä ja turkiksiin pukeutumista ”joka päivä, ehdottomasti”.

– Ei minulla ollut mitään riitaa PETA:n kanssa. He hyökkäsivät minun kimppuuni useammin kuin kerran ja minun täytyi vastata heille. Loppujen lopuksi he ovat terroristeja. Minä olen amerikkalainen ja minä asun täällä. Se on minun oikeuteni ja pidän siitä kiinni, Kelis sivalsi.

Myös Suomessa eläinaktivistit ovat saaneet viime vuosina kovaa kritiikkiä sekä nimityksen luontoterroristeiksi, kun heidän luontoon vapaaksi päästämänsä tuhannet minkit ovat tappaneet esimerkiksi Pohjanmaan rannikolla kokonaisia lintuyhdyskuntia. Näin eläinaktivistien toiminta on Suomessakin muuttunut yhä enemmän luonnon tuhoamisen suuntaan.