Nelonen tarjoaa muutakin kuin kesäuusintoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesäkausi on alkanut myös televisiossa, ja parhaiten sen huomaa erityisesti kaupallisten televisiokanavien tarjonnan huimasta supistamisesta. Ohjelmakartat täyttyvät halpossarjojen uusinnoista ja uusintojen uusinnoista. Nyt Nelonen aikoo kuitenkin tarjota jotain aivan muuta katsojilleen.

Nelonen esittää nimittäin heinäkuussa joka sunnuntai elokuvia, jotka saavat samalla ensi-iltansa suomalaisilla televisiokanavilla. Ensi-iltojen putki jatkuu vielä elokuun puolella Oscar-palkitulla elokuvalla There Will Be Blood. Ensi-iltasunnuntait aloittaa 4. heinäkuuta Demi Mooren tähdittämä jännityselokuva Flawless – virheetön suunnitelma, jossa hän esittää 1960-luvun Lontooseen sijoittuvassa elokuvassa turhautunutta nuorta naista, jonka Michael Cainen näyttelemä talonmies houkuttelee rikoskumppanikseen.

11. heinäkuuta ensi-iltansa suomalaisilla televisiokanavilla saa Sofia Coppolan historiallinen draama Marie Antoinette. Elokuvan nimiroolissa nähdään Nelosen viikonlopun leffaputken tähti Kirsten Dunst, ja sivurooleja näyttelevät Jason Schwartzman, Steve Coogan ja Marianne Faithfull. 18. heinäkuuta tv-ensi-iltavuorossa on Jim Jarmuschin komedia Broken Flowers, joka voitti Cannesin filmifestivaalin Grand Prix -palkinnon ja osoittautui ohjaajansa suurimmaksi kaupalliseksi menestykseksi. Bill Murray näyttelee ikääntyvää naistenmiestä ja keskeisiä naisrooleja esittävät Sharon Stone, Jessica Lange, Tilda Swinton ja Julie Delpy.

25. heinäkuuta ensi-iltaelokuva on Oscar-palkitun Anthony Minghellan viimeiseksi ohjaustyöksi jäänyt Murto ja varkaus. Elokuva kertoo menestyvästä arkkitehdistä, jolla on viehättävä puoliso ja moniongelmainen tytärpuoli. Elokuvan päärooleissa nähdään Jude Law, Juliette Binoche ja Robin Wright Penn. Ensi-iltasunnuntait jatkuvat elokuussakin, kun 1. elokuuta nähdään draama There Will Be Blood, joka keräsi kahdeksan Oscar-ehdokkuutta. Elokuvan pääosaa näyttelevä Daniel Day-Lewis palkittiin roolityöstään sekä Oscarilla että Kultaisella maapallolla.