Ravintola suututti eläinaktivistit leijonasta tehdyillä hampurilaisilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on käyty viime päivinä rajua kädenvääntöä eläinsuojelijoiden ja erään sikäläisen ravintolan välillä, mutta kiistakapula on tosin ihmetyttänyt miljoonia muitakin ja asiasta on uutisoitu ympäri maailmaa. Ravintola myi nimittäin leijonanlihasta tehtyjä hampurilaisia.

Eläinsuojelijat raivostuivat kuultuaan, että Mesan kaupungisa Arizonassa sijaitseva Il Vinaio -ravintola kauppasi asiakkailleen Etelä-Afrikassa pelattavien jalkapallon MM-kisojen kunniaksi aitoja leijonahampurilaisia. Ravintolan omistaja Cameron Selogie ei suostunut vetämään annosta myynnistä vaatimuksista huolimatta.

Selogien mukaan afrikkalaisesta leijonanlihasta tehdyt hampurilaiset osoittautuivat välittömästi hitiksi ja jopa sata ihmistä jäi jonottamaan pöytää loppuunvaratusta ravintolasta. Ravintolan ulkopuolella mieltään osoittivat samaan aikaan eläinaktivistit. Yhteensä lihaa hankittiin vain 40 hampurilaiseen tarvittava erä. Sen myyminen oli viranomaisten mukaan laillista, kunhan laji ei ole uhanalainen. Nyt ravintoloitsija on kuitenkin potenut ilmeisiä tunnontuskia.

– Minua johdettiin ehkä harhaan kertomalla että leijonia ei ole metsästetty, niitä ei ole ammuttu eikä kohdeltu huonosti. Nyt tunnen, että minua johdettiin harhaan, Cameron Selogie kertoi New York Daily Newsin mukaan.