”JJ Lehto on helvetin suuri pahantekijä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lehtien palstoilla on reilun viikon ajan uutisoitu kuinka entinen formulatähti Jyrki Järvilehto, eli JJ Lehto, ja toinen mieshenkilö joutuivat rajuun veneonnettomuuteen yön tunteina Tammisaaressa. Lehdon epäillään olleen veneen ohjaksissa alkoholin vaikutuksen alaisena, kun vene törmäsi Jomalvikin kanavassa hurjalla nopeudella siltaan ja matkustajana ollut mies kuoli.

Vielä ei ole varmaa tietoa siitä kumpi miehistä ajoi venettä, joten mahdollisten rikosnimikkeiden kirjo on vielä laaja. Oikeudellisia asioita blogissaan käsittelevä Kari Uoti on nyt kuitenkin ruotinut kovin sanoin tapahtunutta ja erityisesti Lehtoa. Uoti uskoo entisen formulatähden pääsevän tapauksesta lievällä rangaistuksella, mutta hänen mukaansa Lehdon historian johdosta rangaistuksen tulisi olla keskimääräistä ankarampi.

– Miksi veneellä toisen hengiltä ajanutta ei pitäisi laittaa vankilaan? Jos teon tekee humalassa henkilö, jolla pitäisi olla hiukan syvempää ymmärrystä moottorilla liikkumisesta, tulisi teon olla erityisen ankarasti arvioitava, Kari Uoti kirjoittaa blogissaan.

Uoti ottaa mukaan inhimillisen näkökulman onnettomuudessa menehtyneen miehen omaisten näkökulmasta, joka on jäänyt asiasta uutisoineissa medioissa selvästi varjoon.

– Isiä ei enää ole, koska JJ halusi näyttää kuinka hyvä kuski hän oikein on. JJ otti lapsilta näiden isän. JJ ei enää toivu entiselleen, valittelevat hänen läheisensä. JJ muuttuu uhriksi, vaikka hän on todellisuudessa helvetin suuri pahantekijä, Uoti päättää kirjoituksensa.