Nyt puhuu häädetyn Intti-Tomin vuokrantantaja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään tapauksesta, jota monet suomalaiset ovat viime päivinä kovasti ihmetelleet. Parikymppisen Tom Lamminsivun asunto tyhjättiin miehen ollessa varusmiespalvelussa ja omaisuus kuljetettiin kaatopaikalle vain 102 euron suuruisen vuokrarästin takia. Kaiken lisäksi käräjäoikeus oli siunannut asian.

Tomin omaisuutta palautettavaksi vaatinut Facebook-ryhmä on saanut jo yli 85.000 jäsentä. Tähän mennessä julkisuudessa on kuultu lähinnä häädetyn kannanottoja, kun toiset osapuolet ovat olleet hiljaa. Asian saatua kuitenkin kovasti julkisuutta on nyt myös vuokranantaja julkaissut Facebook-ryhmässä oman näkemyksensä tapahtumista.

– Jos vuokralainen ei suorita velkasaldojaan pois, eikä ota yhteyttä sopiakseen maksusuunnitelmasta niin prosessi jatkuu perintäyhtiön toimesta häätöön asti riippumatta siitä, mikä on saatavan määrä käräjäoikeuden päätöksenantamisen ajankohtana, lausunnossa todetaan.

Häädetyn asukkaan mukaan hän ei ole saanut rästeistä minkäänlaisia ilmoituksia tai yhteydenottoja. Vuokrantantaja kuitenkin väittää lähettäneensä asiasta useita perintäkirjeitä.

– Kuten vuokralaisen äidin toimittamasta tositteesta näkyy on vuokralaisella ollut vuokrarästejä koko asumisaikansa. Intrum Justitia lähettää perinnän siirtymisen ja häädön välillä neljä perintäkirjettä vuokralaiselle. Tässä vaiheessa on hyvä todeta, että vuokralainen ei millään lailla ole ollut vuokranantajaan yhteydessä koko vuokrasuhteen aikana, eikä sen jälkeen. Hän ei ole vastannut sähköposteihin, puhelinsoittoihin eikä kirjeisiin.

Lakiasiaintoimisto Majakan lakimies Jaakko Ikonen valotti Iltalehdessä tapahtumien juridisia puolia. Hänen mukaansa vuokrasopimuksen purkamiseen ei ole oikeutta, mikäli menettelyllä on vähäinen merkitys. Tässä tapauksessa kyse oli siis 102 eurosta. Merkityksellistä asiassa lienee se, onko 102 eurolla vähäinen vai jokin muu merkitys.