Hultsfred-festivaali konkurssiin – miten käy lippuja ostaneille?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on kuluneena kesänä peruttu useita festivaaleja ja maailmantähtien konsertteja. Nyt Ruotsissa on kuitenkin jouduttu yllättäen perumaan maan tunnetuin rockfestivaali vain viikkoa ennen sen alkamista. Samalla tapahtuman kerrotaan ajautuneen konkurssiin.

Kyseessä on 25-vuotias Hultsfred Festival, jonne myös sadat suomalaiset ovat vuosittain matkanneet aistimaan kansainvälistä festaritunnelmaa. Festivaalin verkkosivuilla julkaistiin eilen tiedote, joka on otsikoitu ”Hultsfred heittää pyyhkeen kehään!”

– Koska lipunmyynti näyttää heikolta viikkoa ennen festivaalia, emme voi järjestää tämän vuoden tapahtumaa. Järjestäjien on pakko heittää pyyhe kehään. Tapahtuman peruminen oli vaikea päätös, mutta se oli ainoa mitä voimme tehdä, verkkosivuilla kerrotaan.

Vuodesta 1986 saakka järjestetyn tapahtuman taustayhtiö Hultsfred Festival AB ajautuu samalla konkurssiin. Tapahtumaan lipun ostaneille ei vielä annettu ohjeita rahojen saamiseksi takaisin. Pahimmassa tapauksessa rahoja ei enää saada palautettua mikäli konkurssipesän varat eivät siihen riitä. Tämän vuoden artistikattauksessa olivat mukana muiden muassa Scissor Sisters, Erykah Badu, Kent, The Ark ja Deftones.