Wu-Tang Clan Suomeen – raiderissa kymmeniä pulloja shampanjaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas hiphop-yhtye Wu-Tang Clan saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Historiallinen ryhmä esiintyy Helsingissä tiistaina 27. heinäkuuta. The Circus -klubilla järjestettävä konsertti on sallittu kaiken ikäisille, alueelta löytyy erillinen anniskelualue yli 18-vuotiaille.

New Yorkin Staten Islandista lähtöisin olevan rapin superyhtye Wu-Tang Clanin kokoonpano on vuosien mittaan pysynyt lähes samana. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluvat RZA, GZA, Inspectah Deck, Method Man, Ghostface Killah, Raekwon, U-God, Masta Killa ja Ol’ Dirty Bastard. Heinäkuiseen konserttiin Wu-Tang Clan saapuu koko yhtyeen voimin, ainoana poikkeuksena vuonna 2004 menehtynyt Ol’ Dirty Bastard.

Yhtye nousi suuren kansan tietoisuuteen vuonna 1993 julkaistun esikoisalbumi Enter the Wu-Tang (36 Chambers) ja sen monien singlejulkaisujen myötä. Suurimman suosion yhtye saavutti julkaistuaan vuonna 1997 Wu-Tang Forever albumin, joka nousi suoraan Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen ryhmä julkaisi vuonna 2007 paljon odotetun viidennen studioalbuminsa 8 diagrams. Wu-Tang Clanin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Triumph, Gravel Pit sekä rapklassikoinakin nykyään pidetyt C.R.E.A.M. ja Protect Ya Neck.

Heinäkuussa Helsinkiin saapuvan kolmetoista henkisen seurueen vaatimuslista on pitkä, konserttipaikalle joudutaan tuomaan lisää useita massiivisia subwoofereita. Artistien raiderista löytyy myös useita kymmeniä pulloja ranskalaista shampanjaa.