Vanhukset festareille – yli 70-vuotiaat ilmaiseksi Ruisrockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Runsaan viikon kuluttua 40-vuotisjuhliaan viettävän Ruisrockin ohjelma on valmistunut. Viimeisenä kiinnityksenä festivaalin kattaukseen on lisätty yhden harvoista kesän keikoistaan soittava Negative. Samalla yhdysvaltalaisen punk-bändin NOFX:n esiintyminen siirtyy perjantai-iltana hieman aikaisemmin ilmoitettua myöhäisemmäksi.

Ruisrockin 40. juhlavuoden kunniaksi festivaali tarjoaa kaikille 70-vuotta täyttäneille ilmaisen festivaalikokemuksen perjantaina 9. heinäkuuta. Halukkaiden tulee lähettää sähköpostia osoitteeseen palaute@ruisrock.fi ja kirjoittaa viestin otsikoksi ”70V”. Viestissä tulee mainita festivaaleille saapuvan henkilön nimi sekä syntymäaika. Ilmoitetut tiedot tarkastetaan henkilöllisyystodistuksesta lippujen noutamisen yhteydessä. Festivaalilipun ohella 70-vuotta täyttäneet pääsevät suoraan tapahtuma-alueelle Turun keskustasta lähtevällä vesibussikyydillä. Ilmoittautumiset ma 5.7.2010 mennessä.

Festivaalin yhteistyökumppani Koff valmistaa Ruisrockin merkkipäivien kunniaksi vain tämän kesän Ruisrockissa myytävää juhlaolutta. Ruisrock-lagerin valmistuksessa on käytetty myös ruista. Olutta voi käydä maistelemassa Niittylavan läheisyydessä sijaitsevassa Ruisbistrossa.

Turun Sibelius-museossa on juuri avautunut Ruisrock 1970 – 2010 -näyttely. Koko festivaalin pitkää taivalta käsittelevä näyttely kokoaa yhteen tapahtuman värikkään historian: neljän tapahtumarikkaan vuosikymmenen aikana festivaalilla on koettu musiikin iloa ja yhdessäolon riemua mutta myös vaikeita aikoja ja taloudellista ahdinkoa. Nähtävissä on esimerkiksi valokuvia, lehtileikkeitä ja monenkirjavaa esineistöä festivaalin historiasta. Näyttely jatkuu aina syyskuun loppuun saakka, ja tämän vuoden Ruisrock-lipuilla on näyttelyyn vapaa pääsy.