Nämä ravintolat eivät laskeneet hintoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruoan arvonlisäveroa alennettiin Suomessa eilisestä lukien merkittävästi, kun vero laski kerralla 22 prosentista 13 prosenttiin. Veronlaskun myötä myös ravintolaruoan hinnan tulisi luonnollisesti laskea samassa suhteessa, mutta kaikki ravintolat eivät ole näin kuitenkaan tehneet.

Useissa selvityksissä on vahvistettu, että monet ravintolat eivät aiokaan siirtää veron laskua hintoihin, vaan pitävät veroalen itsellään. Nyt tilanteeseen suivaantunut taho on perustanut verkkosivuston, jossa näitä hinnanlaskusta laistaneita ravintoloista listataan kaupungeittain. Lista löytyy osoitteesta www.alv13.fi.

Verkkosivustolla on tätä kirjoitettaessa mukana lähes 1.900 ravintolaa, joista 117 ei ole laskenut hintojaan. Mukana on siis myös lista ravintoloista, jotka ovat laskeneet hintoja asianmukaisesti. Yksi verkkopalvelun tarkoituksista on luoda paineita hinnanlaskusta laistaneille ravintoloille, sillä ne pyrkivät vain hyötymään veroalennuksesta asiakkaidensa kustannuksella. Sivustosta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.