Will.i.am paikallisti varkaat iPadillaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Apple julkaisi taannoin iPad-laitteen, joka on kosketusnäyttöinen iPhone-puhelimen ja kannettavan tietokoneen välimuoto. Laitteeseen on mahdollista hankkia toiminto, jonka avulla sen voi paikallistaa GPS-vastaanottimen ansiosta.

Nyt tämä toiminto on osoittanut tarpeellisuutensa käytännössä, kun The Black Eyed Peas -yhtyeen tähti Will.i.am joutui rikoksen uhriksi. Hänen Bentley-autoonsa murtauduttiin viime viikolla, ja lopulta supertähti teki itse poliisin työn ja paikallisti automurron tekijät. Rikolliset veivät nimittäin mukanaan myös artistin iPadin, jonka GPS-toiminnon ansiosta hän paikallisti laitteen.

Amerikkalainen TMZ uutisoi kuinka varkaat saivat Hollywood Hillsin alueella olleesta autosta mukaansa yli 10.000 dollarin arvoisen saaliin, jossa oli iPadin lisäksi myös koruja ja muuta henkilökohtaista omaisuutta. Varkaiden paikallistamisen jälkeen poliisin oli helppo karauttaa paikalle. Julkaisun mukaan koko varastettu omaisuus saatiin takaisin, mutta tekijä ehti paeta paikalta.