Applen nolo moka – poisti nettikeskustelut viallisesta iPhonestaan

Digi · Stara.fi

Kovassa nousussa oleva elektroniikkavalmistaja Apple on joutunut viime päivinä kovaan pyöritykseen, kun sen tuorein tuoteuutuus iPhone 4 on osoittautunut vialliseksi. Tilanne on päivä päivältä vain kärjistynyt, kun yhtiö on yrittänyt saada lakaistua ongelmat ”maton alle” siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ensin uuden iPhonen käyttäjät raportoivat puhelimen näyttöongelmista ja pian ilmeni myös antenniongelma. Apple vastasi tähän julkaisemalla tiedotteen, jossa antenniongelma kiistettiin ja samalla väitettiin, että puhelimen ohjelmisto laskee näytöllä esitettävän signaalivoimakkuuden väärin. Käyttäjille annettiin myös ohjeita kuinka puhelinta tulisi pidellä parhaan kuuluvuuden saamiseksi. Eilen maailmalla uutisoitiin kuitenkin laajasti, että yhtiön väitteet eivät pitäneet paikkansa ja että antenniongelma on kaiken lisäksi vakava.

Amerikkalainen Consumer Reports -julkaisu kehotti tutkimustensa perusteella Applen uuden puhelimen hankkimista suunnittelevia pidättäytymään iPhonen ostamisesta kunnes laitteen vakavat ongelmat on saatu korjattua. Apple suivaantui tuotteensa virheestä aiheutuneesta kohusta ja reagoi nololla tavalla. Yhtiö on nyt nimittäin sensuroinut kyseiseen lehtiartikkeliin sekä puhelimensa antenniongelmiin viittaavat keskustelut viralliselta keskustelupalstaltaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä arvostettu Engadget-teknologiajulkaisu.

Tämä ei kuitenkaan ole edes ainoa Applen viime päivien ongelmista, sillä yhtiö joutui juuri kutsumaan korjattavaksi suuren määrän Time Capsulet -laitteita, joissa on havaittu vikaa. Ongelmalaitteiden sarjanumerot ovat välillä XX807XXXXXX – XX814XXXXXX. Ongelmien takia yhtiön pörssikurssi on pudonnut viime päivinä selvästi. Äskettäin Apple on aiheuttanut asiakkailleen harmaita hiuksia myös muiden muassa bugisella Snow Leopard -päivityksellään sekä MobileMe-palvelunsa ongelmilla iPhonen uuden ohjelmiston kanssa.