Suomen ensimmäinen chilifestivaali elokuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen keskustassa järjestetään 21. – 22. elokuuta Naga 2010 –chilifestivaali. Naga 2010 on ensimmäinen puhtaasti chilille omistettu festari Suomessa. Kyseessä on yleisölle maksuton tapahtuma, jonka tarkoituksena on jakaa chilitietoutta, pitää hauskaa sekä tietysti maistella chiliä ja herkullisia ruokia!

Tapahtumassa on Chili Street, jolta on mahdollista ostaa chilipohjaisia herkkuja, kastikkeita ja mausteita. Tietysti maistiaisten lisäksi jaetaan reseptejä, ohjeita chilin kasvattamiseen, tietoa chilin terveysvaikutuksista, myyteistä, kulttuurista, tulisuudesta ja kaikista mahdollisista polttavista aiheista. Paikalla on todellisia asiantuntijoita, kansainvälisiä vieraita, innokkaita harrastajia, asiasta kiinnostuneita sekä tietysti rohkeita ja yllytyshulluja kisaajia.

Ohjelmassa on tietenkin myös chilinsyönnin MM-kilpailu, jossa on tarkoitus tehdä uusi maailmanennätys maailman tulisimpanakin chilinä tunnetun Naga Morichin syönnissä. Mestaruuttaan puolustaa suomalainen Riku Heikkilä.Voittaja palkitaan kisamatkalla Englantiin. Iltaohjelmana Jack the Roosterissa esiintyy Red Hot Chili Peppers –coverbändi ja lisäksi Jack the Roosterin koko ruokalista on Hells Night -teeman mukaan laadittu, siitä löytyy oikeasti tulisia ruokia maailman eri keittiöistä.

Tapahtuman järjestää Suomen chiliyhdistys ry, verkkokauppa Oy Poppamies ja Ravintola Jack the Rooster. Naga 2010 on Jack the Roosterin edessä Tammerkosken rannassa. Osoite on Satakunnankatu 13.