Apple vahvisti: iPhone 4 Suomeen perjantaina

Digi · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Apple on tänään vahvistanut, että se julkaisee kohutun uuden puhelinmallinsa, iPhone 4:n, Suomessa tämän viikon perjantaina 30. heinäkuuta. Julkaisua varjostavat viime viikkoina ilmenneet vakavat ongelmat laitteen antennissa.

Moni uuden iPhonen ostamista kaavaillut onkin päättänyt odottaa, että Apple saa tekniset ongelmansa korjattua ja julkaisee puhelimesta mahdollisesti version, jossa antenniongelmista on päästy eroon. Useiden luotettavien lähteiden mukaan puhelimen kuuluvuus voi laskea huomattavasti riippuen siitä miten laitetta pidetään kädessä.

Iltalehden testissä eniten tällaisesta ”kuoleman otteesta” kärsi TeliaSoneran liittymä, jonka 3G-verkkokin katosi pidettäessä puhelinta tiukasti kädessä. Muilla suomalaisilla operaattoreilla ongelmat eivät olleet näin vakavia. Parhaiten testissä selvisivät samaa verkkoa käyttävät Elisa ja Saunalahti, joiden liittymillä ”kuoleman otteen” vaikutusta ei testin mukaan juurikaan huomannut.

Mediassa usein pääasiassa suitsutusta osakseen saanut Apple joutuikin äskettäin harvinaisen noloon tilanteeseen, kun se kiisti ongelmien olemassaolon, mutta yhtiön väitteet tyrmättiin pian puolueettomassa testissä. Pian tämän jälkeen yhtiö myönsikin rivien välissä ongelman olemassaolon ilmoittamalla antavansa laitteen ostajille kumikuoret, joilla ongelman pitäisi hävitä. Apple on nyt ilmoittanut siirtävänsä valkoisen iPhone 4 -mallin julkaisua entisestään teknisten ongelmien takia.

Tämän viikon perjantaina iPhone 4 tulee myyntiin Suomen lisäksi Australiassa, Itävallassa, Belgiassa, Kanadassa, Tanskassa, Hong Kongissa, Irlannissa, Italiassa, Luxemburgissa, Hollannissa, Norjassa, Uudessa-Seelannissa, Singaporessa, Espanjassa, Ruotsissa ja Sveitsissä. Operaattorivapaasti puhelimia on saatavilla ainakin Italiasta, Tsekistä, Luxemburgista, Ranskasta ja Britanniasta. Suositushinta operaattorivapaana on mallista riippuen 629 eurosta 739 euroon.