Lauri Tähkä haaveilee tauosta: ”Ei tällä faartilla voi jaksaa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtye on nauttinut suuresta kansansuosiosta jo viiden vuoden ajan, eli läpimurrostaan saakka. Parhaillaan tien päällä oleva bändi ei ole juuri varsinaista lomaa ehtinyt pitää koko tänä aikana. Viihdelehti Stara tapasi yhtyeen keulahahmon Tammerfesteillä.

Bändin parhaillaan käynnissä oleva kesäkiertue päättyy elokuun alussa, mutta syksyllä luvassa on jälleen hieman pienempi turnee, kun yhtye suuntaa tien päälle marraskuusta joulukuun alkuun saakka. Sitten on mahdollisten lomasuunnitelmien aika.

– Sen rundin jälkeen me varmaan istahdetaan ja katsotaan mitä me tehdään. Että mennäänkö studioon vai ollaanko vähän lomalla. Me ei olla viiteen vuoteen pidetty kuin se kolme viikkoa lomaa. Vaikka me oltiin viime vuonna kymmenen kuukautta keikkailematta, niin mehän tehtiin sitä levyä koko ajan. Meidän on oikeasti pakko vähän huilata. Ei tällä faartilla voi jaksaa, Lauri Tähkä kertoi Staralle.

Yhtyeen tiivis keikkatahti on tehnyt tehtävänsä, ja bändin keulahahmonkin haaveissa on nyt lepotauko.

– Me ollaan niin tiukalle vedetty ne periodit, että meillä on kahden kuukauden sykleissä aina ne keikat ollut, että me ollaan aina vedetty puolessa vuodessa se sata keikkaa, niin se on aikamoinen tahti. Me ollaan aika paljon kierretty niin on ehkä ihan hyvä jäädä lepäämään ja katsomaan että mitä seuraavaksi.

Katso videohaastattelun ensimmäinen osa tästä.