IL testasi: Operaattorivapaa iPhone 4 ja Saunalahti toimivin yhdistelmä

Digi · Stara.fi

Applen kovasti odotettu uusi puhelinmalli iPhone 4 on tänään tullut myyntiin myös Suomessa. Laitetta himoinneet ovat kuitenkin tehtailleet massoittain tilauksia ulkomaille, josta puhelin on saatavissa operaattorivapaana. Suomessa laitetta myyvä Sonera myy nimittäin ainoastaan heidän omiin liittymiinsä sidottuja laitteita. Tästä syystä operaattorivapaita puhelimia tilataan verkosta ja tuodaan runsaasti ulkomailta, kuten Italiasta, Norjasta ja Britanniasta.

Uusi iPhone 4 on kärsinyt vakavista antenniongelmista, mistä syystä moni laitteesta kiinnostunut on siirtänyt hankintaansa siihen kunnes puhelimesta julkaistaan korjattu versio. Iltalehti testasi kuitenkin taannoin uuden puhelimen useiden suomalaisten operaattoreiden liittymillä, ja testin tulos oli varsin mielenkiintoinen. Applen puhelimia aiemmin yksinoikeudella myynyt TeliaSonera osoittautui nimittäin testin heikoimmaksi operaattoriksi.

Laitteen antenniongelmat paljastaneessa ”kuoleman otteessa” TeliaSoneran kuuluvuus heikkeni nimittäin testissä eniten ja myös kuuluvuuden palautuminen kesti pisimpään. Laite kadotti samalla myös 3G-yhteyden kokonaan. DNA selviytyi testissä tasaisesti, eikä 3G-verkko kadonnut kertaakaan. Parhaan tuloksen sai kuitenkin testissä yhdistelmä, jossa iPhonessa oli käytössä Saunalahden liittymä. Elisan ja Saunalahden yhteinen verkko toimi laitteessa parhaiten ja Iltalehden mukaan ”kuoleman ote” ei juuri edes vaikuttanut kuuluvuuteen eikä datasiirtonopeuteen.

Testin perusteella käyttäjien kannattaakin hankkia itselleen operaattorivapaa iPhone 4 ja siihen Saunalahden liittymä, mikäli hankinnan haluaa tehdä ennen Applen antenniongelmien korjaamista. Samalla myös TeliaSoneran hulppea iPhone-hinnoittelu on saanut Apple-fanit nousemaan barrikadeille, ja monet ovatkin tilanneet myös uuden mallin esimerkiksi Britanniasta tai Norjasta.