Lemonator-yhtye tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen popyhtye Lemonator on viettänyt pitkään hiljaiseloa, mutta nyt bändin on tekemässä paluun musiikkimarkkinoille. Yhtye julkaisee kuudennen studioalbuminsa, nimeltään Shake Shake Shake, 1. syyskuuta.

– Levyä työstettiin pikku hiljaa kolmen vuoden ajan niin, että välissä oli kerran melkein vuoden tauko. Bändin jätkät tais välillä luulla, että ei tästä taida valmista tulla sittenkään, kun ”Kurki oli taas kadonnut jonnekin studion uumeniin ihan muiden soittajien kanssa”. Tällä kertaa oli vahva fiilis, että nyt tehdään levy, joka on positiivinen ja innostaa ihmisiä kohti valoa, Lasse Kurki ketoo.

Elokuussa 2010 tulee kuluneeksi 15 vuotta Lemonatorin ensimmäisestä keikasta. Samaisena vuonna yhtye julkaisi ensimmäisen demonsa, jonka he totesivat hyväksi ja päättivät tehdä vielä toisen. Pian kasassa olikin jo EP, joka julkaistiin 1. tammikuuta 1996. Playing With Dinosaur nousi radiohitiksi ja siitä Lemonatorin nousukulku alkoi.

– Se oli ihanaa aikaa kun kaikkea jännää vaan tapahtui. Soitettiin Bon Jovin lämppärinä, päästiin festareille kreiseilemään ja maisteltiin pääsiäismunia iltapäivälehtien sivuilla. Päivääkään en vaihtaisi pois, Lasse Kurki toteaa leveästi hymyillen.

Yhtye on periaatteessa ollut kasassa tähän päivään saakka, mutta lähinnä Lasse Kurjen tuotantokiireistä johtuen levy saadaan valmiiksi vasta nyt. Levyä on tehty yhdessä tuottaja Jukka Immosen kanssa.

– Laskin, että olen ollut tekemässä seitsemää levyä eri artistien kanssa sitten edellisen Lemonator-albumin. Ja muutkin bändin poitsut ovat olleet tekemässä musajuttuja eri ihmisten kanssa, ettei taidot pääse ruostumaan, Lasse kertoo.

Ensimmäinen sinkku alkusyksystä julkaistavalta pitkäsoitolta on kesäinen ralli Shake Shake Shake, joka on Antti Karisalmen sävellys ja Lasse Kurjen sanoittama. Samanniminen pitkäsoitto julkaistaan digitaalisesti 30. elokuuta ja fyysisenä levynä 1. syyskuuta, jolloin tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta yhtyeen menestyslevyn, The Waltz, julkaistusta.