Vuoden massiivisin lentonäytös viikonloppuna Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on tänä aamuna käynnistynyt massiivinen kaksipäiväinen Tampere International Airshow 2010 -tapahtuma, joka on Suomen ilmailuliiton vuoden päälentonäytös. Tapahtuma jatkuu vielä sunnuntain.

Lentonäytöksiä järjestetään molempina päivinä noin kello 10.00 – 18.00. Näiden aikojen ulkopuolella lentotoimintaa on myös käynnissä, mutta se ei sisällä erityistä lentonäytösohjelmaa. Tarkempi ohjelma löytyy tapahtuman verkkosivuilta osoitteessa www.tampereairshow.fi.

Tampereen tapahtuman taitolentonäytöksessä nähdään muiden muassa vuoden 1945 Spitfire Mk18 -museokone Britannian kuninkaallisten ilmavoimien värityksessä. Lisäksi katsojat saavat ihastella esimerkiksi Hornetien ohella kuinka Hollannin ilmavoimien F-16 Fighting Falcon vetää Pirkkalassa soolonäytöksen. Uusi Pilatus PC-12 -yhteyskone esiintyy yleisölle ensimmäistä kertaa ilmassa. Kyseessä on sveitsiläinen, yksimoottorinen matkustajakone. Mukana on myös EADS CASA C-295M, joka on espanjalaisvalmisteinen kuljetuslentokone. Suomen Ilmavoimat on hankkinut koneita 2 kappaletta. C-295 on Suomen ilmavoimien historian suurin lentokone.