Ankkarockissa juhli 17 000 kävijää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Vantaan Korsossa juhlittu Ankkarock keräsi yhteensä 17.000 juhlijaa. Lauantain yleisömäärä oli lähes 10.000 kävijää, ja sunnuntaina tapahtumassa vieraili runsaat 7.000 vierasta.

Odotetusti viikonlopun suurinta suosiota nauttivat kotimaiset yhtyeet. Lauantai-illan huipentanut Don Huonot keräsi ylivoimaisesti festivaalin suurimman ja innokkaimman yleisön lyhyen paluukiertueensa viimeiselle keikalle. Tunnetuimpia kappaleitaan koko menestyksekkään uransa varrelta tarjoillut yhtye oli maalattu mustavalkoisella vartalomaalilla varpaista päälakeen.

Festivaalin muita kokokohtia olivat esimerkiksi PMMP:n, Children of Bodomin sekä kolmen entisen Hanoi Rocks -muusikon tähdittämän  Michael Monroen esiintymiset.

Ulkomaisista bändeistä erityisesti The Soundsin suosio näyttää vain kasvavan, ja tälläkin kertaa yhtyeen keikka oli yhtä hurmosta ensimmäisistä soinnuista viimeisiin tahteihin saakka. Myös ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyneen laulaja-lauluntekijä Amy Macdonaldin konsertti osoitti, että maassamme löytyy runsaasti nuoren naisartistin ihailijoita. Nuorempaa yleisöä villitsivät punkpop-yhtye All Time Low sekä konerytmejä ja punkia sekoitellut Enter Shikari.

Festivaalin turvallisuuspäällikön Ville Ketosen mukaan helteinen ja aurinkoinen Ankkarock on sujunut edellisvuosien tapaan rauhallisesti.