Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto

Elokuvat · Stara.fi

Viime aikoina Hollywoodissa on tullut jälleen muotiin elokuvat, joissa eläimet osaavat puhua. Äskettäin elokuvateattereissa tyrmistytti surkeudellaan Marmaduke, ja kesäkauden tuorein tulokas tässä genressä on Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto. Heti alkuun täytyy todeta, että jälkimmäinen on merkittävästi parempilaatuinen tuotos kaikilla mittareilla.

Kyseessä on vauhdikas koko perheen 3D-elokuva, joka on jatkoa vuonna 2001 nähdylle Kuin kissat ja koirat -elokuvalle. Tällä kertaa kissojen vakoilujärjestö MISU:n entinen agentti Katti Katala on ottanut oikeuden omiin käpäliinsä ja tehnyt pirullisen suunnitelman, jonka tarkoituksena on orjuuttaa koirat ja ihmiset. Tällaisen ennenkuulumattoman uhan edessä kissojen ja koirien on yhdistettävä voimansa ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa.

Elokuvan tarina on tehty agenttijännäriksi vimpaimineen päivineen. Tyylillisesti siinä yhdistellään elementtejä James Bondin ja Maxwell Smartin seikkailuista. Käsikirjoitukseen on ripoteltu hauskasti viittauksia ja kokonaisia kohtauksia muutamista tunnetuista leffoista, ja erityisesti Uhrilampaat-lainaukset ovat hersyvän hauskoja. Myös muiden muassa Terminator ja Bondin Rautahammas saavat nekin osansa. Lopputulos jää kaikesta huolimatta vaisuksi, mutta alle kouluikäisillä näytti olevan hauskaa. Se lieneekin elokuvan pääkohderyhmää.

Genre: Komedia

Ohjaus: Brad Peyton

Pääosissa: Alec Baldwin (ääni), Bette Midler (ääni), Joe Pantoliano (ääni), Michael Clarke Duncan (ääni), Chris O´Donnell, Jack McBrayer, Roger Moore, Christina Applegate

Suomalaisina ääninä: Pasi Ruohonen, Susa Saukko, Markku Huhtamo, Katja Aakkula, Paavo Kerosuo

Ensi-ilta: 13.8.2010

Kesto: 1:24

Pisteet 2/5