Jackie Chan Staralle: ”Uusi Karate Kid on paluu 80-luvulle!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla pikkupojat ympäri maailmaa valloittanut Karate Kid -elokuva sai aikaan karate-harrastuksen huiman buumin. Nyt elokuva tekee uuden tulemisensa, kun perjantaina ensi-iltansa saa päivitetty versio, jonka pääosissa nähdään Jackie Chan ja Jaden Smith. Viihdelehti Stara tapasi elokuvan tähdet ensi-iltajuhlissa Oslossa.

Jackie Chan Stara JockaLeffassa ei nähdä juurikaan erikoisefektejä, vaan elokuvassa pyrittiin kaikessa autenttisuuteen. Chan kertoikin haastattelussa halunneensa palata tyylilliksesti takaisin aikaan ennen digitaalisia efektejä.

– Minusta uusi Karate Kid on paluuta 70- ja 80-luvuille. Jaa miksikö? No, nykyisin nähdään niin monia toimintaelokuvia, joissa käytetään paljon erikoisefektejä, chromatekniikkaa ja tietokonegrafiikkaa. Kaikki lentelevät ympäriinsä. Karate Kid on paluuta 80-luvulle, koska me olemme taas jalat maassa, Jackie Chan kertoi Staralle.

– Teimme tämän kuin normaalit elokuvat. Elokuvassa menimme suuren sodan Wu Tao -vuorelle ja meiltä kysyttiin että käytimmekö erikoisefektejä. Minä kysyin että ”Mitä?”. Minulle vastattiin, että kyseessä on Hollywood-elokuva, jossa pitäisi käyttää paljon erikoisefektejä, mutta minä sanoin että ei missään tapauksessa, vaan meidän pitää mennä sinne itse.

Jackie Chanin haastattelu julkaistaan lähipäivinä myös videohaastatteluna. Karate Kid -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 20. elokuuta.