Madventures takoo rahaa tekijöilleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen matkailuohjelma Madventures on palkittu katsojien toimesta useita kertoja parhaana televisio-ohjelmana ja ohjelman toinen juontaja Riku Rantala valittu lisäksi vuoden miesesiintyjäksi. Menestys on näkynyt myös taloudellisella puolella, kun ohjelma nähdään nykyisin peräti 189 maan televisioruuduissa.

Ohjelman edellinen tuotantokausi oli englanninkielinen, koska kohderyhmä laajeni kattamaan suomalaisten lisäksi koko maailman. Ohjelman televisio-oikeudet myytiinkin taannoin National Geographic -kanavalle. Tämän vuoden aikana Madventuresista on määrä tulla historian laajimmalle levinnyt suomalainen televisio-ohjelma.

– Rahallisesti tämä ei ole kaukana nappikaupasta, vaikka melkein koko maailmasta onkin kyse. Tv-oikeuksien myynnillä harva rikastuu, eikä ole tarviskaan rikastua, Rantala kommentoi kauppaa tuolloin.

Tänään Kauppalehti kuitenkin kertoo, että ohjelmaa tuottava Gimmeyawallet Productions Oy kasvatti tuloksensa viime vuonna nelinkertaiseksi. Yhtiön liikevaihto kasvoi 140.000 eurolla 751.000 euroon ja tulos 27.000 eurosta 116.000 euroon. Yhtiön omistavat ohjelman juontajat Riku Rantala ja Tuomas Minonoff.

Madventuresin oikeudet on hankkinut alkuperäisten tuottajien, Subin ja brittiläisen Fiverin, lisäksi muiden muassa Venäjän MTV, Norjan TV2, Puolan Polsat Play, Belgian Acht, Unkarin TV3 ja Israelin Travel Channel. Yhdysvalloissa Madventuresia on esittänyt Travel Channel. Matkailuohjelman myyntiä ulkomaille on hoitanut osaltaan Duudsonien yhtiö Rabbit Films.