Alkon klassikkojuoma poistettiin myynnistä – lopullisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi osa suomalaista alkoholikulttuuria tuli viikonloppuna päätökseensä, kun Alkoista myytiin viimeiset Sorbus-pullot. Vielä perjantaina juomaa löytyi hyllyistä satoja pulloja, mutta lauantaina myytiin viimeisetkin pullot keräilyharvinaisuuksiksi.

Sorbus on ollut myynnissä Alkoissa vuodesta 1935 saakka. Aamulehden mukaan makea pihlajanmarjaviini poistui Alkon valikoimista huonon menekkinsä vuoksi. Kyseessä oli juoma, joka tuli tun tunnetuksi erityisesti laitapuolen kulkijoiden suosikkina.

Aiemmin Helsingin Sanomien NYT-liite kertoi juoman poistuvan myynnistä vasta ensi vuoden alkupuolella. Sorbuksen puolesta on perustettu verkkoon myös adressi, jossa sen poistamista valikoimista vastustetaan kiivaasti. Tähän mennessä hieman yli 500 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen.