Pariisin Kevät lähtee viimein kiertueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesän aikana koko kansan suosikiksi noussut Pariisin Kevät jatkaa keikkailua myös syksyllä. Kiertueen nimeksi valikoitui fanien ehdottamien nimien joukosta hieno Avaruusseikkailu 2010. Kiertue starttaa Tampereen YO-talolta 22. syyskuuta.

Keväällä julkaistun Astronautti-albumin kolmas single on levyn avausraita Matkalla etelään. Kappale jaetaan radioille ensi viikolla. Pariisin Kevään Tämän kylän poikii -single on soinut koko kesän radioissa nousten yhdeksi tämän kesän hiteistä.

Pariisin Kevät julkaisi vuonna 2008 paljon huomiota herättäneen ja myyntimenestykseksi nousseen debyyttialbuminsa. Kriitikoiden ylistämä Meteoriitti listattiin vuoden 2008 parhaiden julkaisujen joukkoon ja levylle myönnettiin myös Emma-ehdokkuus vuoden debyyttialbumi-kategoriassa.

Keikoille Arto Tuunelan johtama yhden miehen kollektiivi ei kovasta kysynnästä huolimatta suostunut kuitenkaan lähtemään. Keväällä 2010 julkaistiin yhtyeen toinen pitkäsoitto Astronautti ja vasta saman vuoden kesällä Tuunela johdatti Pariisin Kevään Ilosaarirockiin kauan odotetulle ensikeikalle. 10.000 hengen teltta oli ääriään myöten täynnä, eikä kaikki halukkaat edes mahtuneet sisään.