Käräjäoikeus: Matti Nykäselle raju vankilatuomio!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mäkihyppääjänä tunnetuksi tullut ja sittemmin muiden muassa laulajana uraa tehnyt Matti Nykänen on tänään tuomittu vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

Nykäselle vaadittiin alunperin puolentoista vuoden tuomiota viime jouluna Ylöjärvellä tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa Nykänen pahoinpiteli keittiöveitsellä vaimoaan Mervi Tapolaa. Hän sai rytäkässä vammoja silmäkulmaansa ja käteensä. Oikeudessa Nykänen kiisti syytteet ja kertoi vaimon hyökänneen hänen kimppuunsa.

Vankilatuomio on Nykäselle jo toinen, eli hän joutuneen kärsimään siitä pääosan. Hänet tuomittiin vuonna 2004 niin ikään veitsellä tapahtuneesta pahoinpitelystä. Tuolloin Nykänen vietti vankilassa hieman yli vuoden. Nykänen esiintyi kuluneena kesänä Tammerfesteillä ja vihjasi samalla tekevänsä mahdollisesti paluun mäkihyppykisoihin jälleen tulevana talvena.

– Jos vain pikkasen kantti kestää, niin voi olla ens talvena. Se olis comeback kakkonen, Matti Nykänen kertoi festariyleisölle.