Vietätkö viikonlopun rannikolla? Varaudu pommeihin ja raketteihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tulevana viikonloppuna Pohjanmaan rannikolla vietetään jälleen perinteisiä saarikauden päättäjäisiä, jolloin luvassa on asiasta tietämättömille äänekkäitä yllätyksiä. Elokuun viimeisenä viikonloppuna mökkikansa päättää nimittäin kesäkauden näyttävästi.

Muualla Suomessa tulossa on normaali viiikonloppu, mutta rannikolla ja saaristossa meno on aivan toista. Perinteiseen tapaan mökkirannoille sytytetään tuhansia pieniä tulia ja suurempia kokkoja, mikäli sää vain sen sallii. Lisäksi tapahtumaan kuuluvat myös näyttävät ilotulitteet. Viihdelehti Staran saamien tietojen mukaan esimerkiksi Vaasassa myydään tällä viikolla enemmän ilotulitteita kuin uudenvuoden alla.

Saarikauden päättäjäisten perinne sai alkunsa, kun kalastajat palasivat aikoinaan kotiin ulkosaaristossa vietetyn kesän jälkeen. Tuolloin saariston asukkaat sytyttivät tulia saarten rannoille, jotta kalastajat osaisivat suunnistaa pilkkopimeällä merellä. Kokkolassa tuleva viikonloppu tunnnetaan nykyisin kaupallisella nimellä Venetsialaiset.