The Orb julkaisee uutta – albumilla kaksi kappaletta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ambient-konemusiikin suurimpiin tähtiin lukeutuva The Orb julkaisee lokakuussa legendaarisen Pink Floyd –kitaristi David Gilmouren kanssa työstetyn albumin. Metallic Spheres ilmestyy maailmanlaajuisesti 11. lokakuuta.

The Orbin ja Gilmourin yhteistyö alkoi hyväntekeväisyysprojektista, jossa artistit tekivät version Graham Nashin kappaleesta Chicago. The Orb, oikealta nimeltään Alex Paterson, ja tuottaja Youth innostuivat yhteistyöstä niin paljon, että pyysivät David Gilmouria työstämään kokonaisen levyn heidän kanssaan.

Metallic Spheres on kokonaisuus, joka koostuu kahdesta 25-minuuttisesta kappaleesta, jotka molemmat jakautuvat vielä viiteen osioon. Albumilla kuullaan David Gilmourin sähkökitaraa, sekä lap steel kitaraa, Alex Patersonin soundimanipulaatioita ja koskettimia, sekä tuottaja Youthin bassotaiteilua.