Huvilakauden päättäjäiset hulinaksi – ilotulitteita ammuttiin ihmisiä kohti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuun viimeistä viikonloppua on perinteisesti vietetty Vaasan ja Kokkolan rannikoilla Huvilakauden päättäjäisinä, johon kuuluvat olennaisena osana muiden muassa ulkotulet, ilotulitteet ja kokot. Tällä kertaa viikonloppu oli ainakin Keskipohjanmaan ja Pietarsaaren poliisille vilkas.

Alueen poliisille tehtiin Huvilakauden päättäjäisviikonloppuna yhteensä 250 hälytystehtävää. Huolestuttavimpia olivat ilotulitteiden monet väärinkäytökset, kun niitä ammuttiin ohi kulkevia ihmisiä ja autoja kohti. Poliisi takavarikoi ilotulitteita ja antoi myös sakkoja ilotulitteiden väärinkäytöstä. Tämän lisäksi hälytystehtävien joukossa oli Kokkolassa muiden muassa rattijuopumuksia, vahingontekoja ja pahoinpitelyjä. Kokkolassa otettiin kuivumaan viisi ajokorttia.

Vaasan pohjoispuolella saaristossa Österön liepeillä järjestettiin massiivinen etsintäoperaatio, kun alueella ammuttiin taivaalle ilkivaltaisesti useita hätäraketteja. Etsintöihin osallistuivat merivartioston lisäksi pelastuslaitos, poliisi ja Vaasan meripelastusyhdistys. Ilkivallan tekijöiksi paikallistettiin mökillä juhlineet nuoret.