Crocodile Dundee matkusti hautajaisiin – ei päästetä enää kotiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime viikolla kuinka australialainen näyttelijä Paul Hogan joutui yllättäen todelliseen satimeen matkustettuaan Australiaan äitinsä hautajaisiin. Sikäläiset veroviranomaiset asettivat hänet nimittäin maastapoistumiskieltoon miljoonien verovelkojen takia.

Australialaissyntyinen tähti asuu nykyisin perheensä kanssa Los Angelesissa, mutta sinne häntä ei päästetä takaisin ennen kuin verot on maksettu. Tilanne on tukala, sillä Los Angelesissa häntä odottaa vaimon lisäksi myös jälkikasvua. Hogan on taistellut Australian verottajan kanssa jo viiden vuoden ajan, ja miehen saavuttua maahan viranomaiset näkivät tilaisuutensa tulleen.

Hoganilta vaaditaan noin 25 miljoonan euron veromätkyjä ennen kuin hänet päästetään palaamaan kotiinsa. Verottajan mukaan Krokotiilimies-menestyselokuvien tähti pimitti veroja maksattamalla leffapalkkionsa veroparatiisien kautta. Nyt näyttelijä on itsekin kommentoinut epätoivoista tilannettaan.

– Jos olisin kiertänyt veroja, mitä en ole tehnyt, olisin varmasti maailman tyhmin ihminen, koska he ilmoittivat jo viisi vuotta sitten takavarikoineensa jokaisen paperinpalan ja silti minä olen palannut takaisin. En voi maksaa edes kymmentä prosenttia siitä mitä he vaativat, Paul Hogan kertoi Sydney Times -lehdelle.