Facebook kaatui – ylläpito selittelee

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetissä tarjottava yhteisöpalvelu Facebook on nykyisin yli puolen miljardin käyttäjäkunnallaan maailman ylivoimaisesti suurin yhteisösivusto. Siten myös palvelun ongelmat koskettavat satoja miljoonia käyttäjiä. Tänään Facebook kärsi yllättävästä katkoksesta.

Facebookin ylläpito on nyt kommentoinut tapahtunutta Mashable.com -julkaisulle. Ylläpidon mukaan maailmanlaajuinen ongelma koskee ainoastaan osaa käyttäjistä, ja heidän kohdalla palvelun käyttö on hidasta tai sivusto ei aukene lainkaan. Tällä hetkellä palvelu on saatu jo uudelleen toimintaan.

Palvelulla on kuitenkin ollut ongelmia avautua myös Suomessa ja välillä se on ollut kokonaan tavoittamattomissa. Facebookilla on ollut katkoksia aiemminkin, ja vuosi-pari sitten sen hidas latautuminen tuskastutti usein käyttäjiä. Viime aikoina palvelu on kuitenkin toiminut pääosin hyvin. Toinen massiivinen yhteisöpalvelu Twitter on kärsinyt ongelmista Facebookia useammin.