Television suurin salaisuus paljastui – hän on The Stig

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi televisiomaailman suurimmista salaisuuksista on ollut huippusuositussa Top Gear -ohjelmassa autoja kilparadalla testaavan The Stigin henkilöllisyys. Julkisuudessa on vuosien varrella vilahtanut lukuisia nimiä, joide on on väitetty piilottelevan valkoisen ajoasun sisällä.

Taannoin The Stig ilmoitti aikovansa kirjoittaa elämäkerrallisen kirjan urastaan, mutta Top Gear -ohjelmaa tuottava BBC oli toista mieltä ja vaati oikeutta estämään kirjan julkaisemisen, koska kirja paljastaisi mystisen hahmon henkilöllisyyden. Nyt oikeus on hylännyt televisiokanavan vaatimukset, ja The Stigin henkilöllisyys paljastui samalla.

Kirjan kustantajan mukaan televisiosarjan salattu hahmo on Formula 3 ja Nascar -kilpailuissa ajanut Ben Collins, kuten aiemmin julkisuudessa veikattiinkin. Bristolilaisen 35-vuotiaan rattimiehen henkilöllisyys paljastui ensimmäisen kerran jo vuosia sitten, mutta täyttä varmuutta asiaan ei aiemmin saatu. Collins on työskennellyt suosikkisarjassa jo seitsemän vuoden ajan.