Hurjimmat tekstiviestitarinat listattiin – mukana myös suomalainen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tekstiviesti muodostui 1990-luvun puolivälin jälkeen harvojen herkusta massojen käyttämäksi viestintämuodoksi. Suomalaisen Matti Makkosen keksintö on sittemmin levinnyt maailman kaikkiin kolkkiin.

Nyt amerikkalainen viihdelehti on listannut hurjimpia tekstiviestitarinoita maailmalta. Luonnollisesti myös Suomi on mukana listalla. Neljänneksi hurjimmaksi on nimittäin rankattu tekstiviesteistä kirjoitettu kokonainen kirja. Katso lista tästä.

Kyseessä on vuonna 2007 julkaistu Hannu Luntialan kirja Viimeiset viestit, joka kertoo kuinka työstään irtisanoutunut päähenkilö matkustaa ympäri maailmaa ja pitää yhteyttä läheisiinsä tekstiviestien välityksellä. Kirjan yhteydessä muistetaan mainita myös, että Nokia tulee Suomesta.

Listan ykkösenä on tarina, jossa Lontoossa ollut kirurgi Meirion Thomas ohjeisti tekstiviestien välityksellä lääkäri David Nottia tekemään amputaation Afrikassa ja pelasti samalla pikkupojan hengen.