9/11-vuosipäivän koraanirovio huolestuttaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muslimimaailmaa on kuohuttanut viime päivinä amerikkalaisen uskonnollisen yhteisön suunnitelma muistaa maailmaa mullistaneita WTC-iskuja niiden vuosipäivänä. Kyse ei nimittäin ole aivan tavallisesta suunnitelmasta, koska tarkoituksena on polttaa koraaneja roviolla.

Ensi viikonloppuna maailman televisiokanavilla esitetään valtava määrä dokumentteja, joissa käsitellään maailmanhistorian suurimpina pidettyjä terrori-iskuja. Amerikkalainen islam-vastainen Dove World Outreach Center -yhteisön masinoi vuosipäiväksi tapahtuman, jossa poltetaan koraaneja.

Yhteisön johtaja Terry Jonesin mukaan islam ja sharia-laki olivat vastuussa iskuista. Suunnitelma on tyrmätty laajasti jo nyt. Ainakin Iran ja Malesia ovat ilmaisseet vastalauseensa suunnitelmalle. Yhdysvalloissa esimerkiksi Washington Post on ilmaissut huolensa siitä, että tempaus vaarantaa Yhdysvaltojen kansalaisten ja sotajoukkojen turvallisuuden.