Reindeerspottingin päätähti Jani menehtyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen dokumenttielokuva Reindeerspotting aiheutti taannoin kohua rajuudellaan ja ikärajallaan. Ikäraja asetettiin valtion elokuvatarkastamon, elokuvalautakunnan ja korkeimman-hallinto oikeuden päätöksellä 18-vuoteen. Nyt dokumenttielokuvan päätähti Jani on menehtynyt.

Asiasta kertoneen Lapin Kansa -lehden mukaan tieto rovaniemeläisen Janin muutaman päivän takaisesta kuolemasta vahvistettiin myös tuotantotiimin taholta. Samalla kerrottiin, että Jani ei kuollut huumeisiin.

– Saimme tietää tämän valitettavan asian juuri äsken Janin lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä. Toivomme omaisille voimia suruun, Bronson Club Oy:n tuottaja Oskari Huttu kertoi lehdelle.

Nyt menehtyneestä Janista kertova Reindeerspotting sai ensi-iltaviikonloppunaan kotimaiselle dokumentille huimat 5.933 katsojaa, joka on kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin avaustulos. Tähän mennessä sen on nähnyt 60.000 katsojaa. Kuvauksia tehtäessä Jani oli 19-vuotias, mutta kuvauksista on aikaa jo lähes kymmenen vuotta.