The Stig sai potkut Top Gear -ohjelmasta: ”Tämä oli karmeaa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina Britannian yleisradioyhtiö BBC on käynyt oikeudessa saakka kovaa kädenvääntöä Top Gear -ohjelmansa mystisen The Stig -hahmon kanssa. Tai paremminkin henkilön, joka löytyi valkoisen ajopuvun alta. Nyt The Stig on saanut potkut.

Maailman suosituimman autoalan ohjelman mystisenä hahmona on toiminut seitsemän vuoden ajan kilpakuljettaja Ben Collins, joka halusi ansaita lisärahaa omaelämäkerrallaan. BBC ei siihen suostunut ja vei asian oikeuteen, joka kuitenkin päätti antaa luvan kirjan julkaisemiselle. Päätöksen myötä The Stigin salattu henkilöllisyys tuli julki.

Nyt The Stig, eli Ben Collins, on saanut potkut suosikkiohjelmasta. Potkut eivät tulleet kovinkaan suurena yllätyksenä, sillä henkilöllisyyden paljastumisen jälkeen koko roolihahmon funktio vesittyi. Ohjelman juontaja Jeremy Clarkson on vahvistanut potkut The Sun -lehdelle.

– Tämä oli karmeaa, koska minä pidin hänestä ja hän kävi usein myös kotonani. Samaan aikaan hän kuitenkin kirjoitti kirjaansa. Hän on historiaa, ainakin mikäli se on meistä kiinni. Hän sai potkut, Jeremy Clarkson kertoi lehdelle.