Maailman suurin matkustajakone Helsinki-Vantaalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin matkustajakone Airbus 380 saapuu huomenna ensimmäiselle visiitille Suomeen. Kyseessä on Lufthansan testilento, joten koneessa ei ole lainkaan matkustajia. Lennolla koulutetaan lentäjiä ja testataan Helsinki-Vantaan toimivuutta kyseiselle konetyypille.

Superjumbo laskeutuu Helsinki-Vantaalle keskiviikkona kello 14.45 tuuliolosuhteista riippuen joko pääkiitotielle 04R tai 22L. Kone laskeutuu vastatuuleen, eli parhaat bongauspaikat selviävät tuulen suunnan perusteella. A380 lähtee Helsinki-Vantaalta noin kello 16.45 samoilta kiitoteiltä.

Lufthansa A380 (Kuva: Lufthansa)

Lentokentän tiedotteen mukaan jättiläinen tullaan laskun jälkeen pysäköimään näkyvälle paikalle pääkiitoteitä risteävälle kiitotielle 2 sen eteläiseen päähän. Kyseinen paikka on ainoa ständi Helsinki-Vantaalla, joka on mitoitettu A380-kokoluokan koneelle. Paikka selviää viitteellisesti myös tästä PDF-kartasta. Parhaimmat katselupaikat kiitotie 2:lle sijaitsevat Ruskeasannantiellä lähellä vanhaa siunauskappelia ja Tullimiehentien kallioilla.