Uusi rockfestivaali Vaasaan Rockperryn raunioille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasalainen kulttuurielämä on kokenut rockfestivaalien saralla useita takaiskuja, kun monet yleisötapahtumat ovat menestyneet odotettua heikommin. Esimerkiksi vuonna 2001 Rantarock-tapahtuma kaatui raskaasti, ja tapahtuman likaista jälkipyykkiä pestiin vuositolkulla muiden muassa oikeudessa.

Pääasiassa dancemusiikkiin keskittyneen tapahtuman tilalle tuli pian Rockperry, joka kuitenkin lopetettiin kuluneena kesänä. Nyt Rockperryn raunioille on päätetty perustaa kokonaan uusi rocktapahtuma, Vaasa Rockfestivaali.

Uusi festivaali järjestetään Vaasan Vaskiluodossa 15. – 16. heinäkuuta 2011 ja ensimmäisenä vuonna tapahtumaan odotetaan noin 14.000 kävijää, Vaasan Ikkuna -lehti uutisoi. Tapahtuman järjestää Kymen Sävel ja Sirkus Oy, joka järjestää vastaavia tapahtumia myös muualla Suomessa.