Suomalainen Rare Exports -elokuva Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen levitysyhtiö O-Scope vie Jalmari Helanderin ohjaaman kotimaisen Rare Exports -elokuvan Pohjois-Amerikan valkokankaille. Jännitysfantasia napattiin Pohjois-Amerikan levitykseen suoraan Toronton elokuvafestivaaleilta.

– Tämä on todella ainutlaatuinen elokuva, kuvaus poikkeuksellista ja Jalmarin ajoituksentaju täydellistä. Minua houkuttaisi sanoa että elokuvassa Coenin veljekset kohtaavat Grinchin, mutta Rare Exports on niin omaperäinen että pidättäydyn vertauksista ja sanon yksinkertaisesti ’tankatkaa moottorikelkkanne, ladatkaa haulikkonne ja antakaa palaa’, sillä aiomme vapauttaa tämän pirulaisen häkistään jouluksi leffateattereihin, levitysyhtiö Oscilloscopen johtaja Adam Yauch kommentoi elokuvaa yhtiön lehdistötiedotteessa.

– Tavoitteemme on palauttaa Joulupukille takaisin maine, joka sille oikeasti kuuluu. Ensi jouluna maissa, joissa harvinainen vientituotteemme Rare Exports tulee levitykseen, uskotaan suomalaiseen alkuperäiseen Joulupukkiin, elokuvan tuottaja Petri Jokiranta lisää.

Elokuva saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa Fantastic Fest –leffafestareilla Austinissa ensi viikolla.