Applen iPhone 4 Elisan valikoimiin operaattorivapaana

Digi · Stara.fi

Applen suosittua iPhone 4 -mallia on tähän saakka myyty edellisten mallien tavoin Suomessa ainoastaan Soneran liittymällä varustettuna. Nyt tilanne on muuttumassa rajusti, sillä Elisa tuo laitteen myyntiin operaattorivapaana vielä tällä viikolla.

– Emme halua kahlita käyttäjiä ja lukita puhelinta vain omiin liittymiimme. Luotamme verkkomme kilpailukykyyn, sanoo Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kertoi Kauppalehdelle.

Elisa julkaisi asiasta tänään myös lehdistötiedotteen, jossa se vahvisti laitteiden hinnat. Elisan ”kytkyvapaat” hinnat ovat kilpailukykyiset sekä Soneraan että ulkomaihin verrattuna. Elisa myy 16 Gt:n mallia 589 eurolla ja 32 Gt:n mallia 689 eurolla. Myyntiin iPhonet tulevat ensi torstaina 30. syyskuuta Elisa Shopiteihin sekä Elisa Studioihin.

– Älypuhelinten kysyntä kasvaa voimakkaasti ja käyttäjät haluavat valita juuri omiin tarpeisiinsa sopivat sovellukset. iPhone on ottanut vahvan sijan älypuhelinmarkkinoilla ja haluamme tuoda tämän huippusuositun puhelimen kaikkien suomalaisten saataville, Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Panu Lehti toteaa tiedotteessa.

Kyseessä on ilouutinen monille puhelinta ulkomailta yrittäneille. Laitetta myydään operaattorivapaana muiden muassa Ranskassa, Britanniassa, Italiassa ja Tsekissä, mutta niitä on ollut viime aikoina käytännössä mahdoton saada. Esimerkiksi Lontoossa iPhonet ovat olleet loppuunmyytyjä jo viikkokausia. Britanniassa mallien hinnat ovat operaattorivapaina tämän päivän valuuttakurssilla 607 euroa ja 728 euroa.

Uusi iPhone 4 on kärsinyt antenniongelmista, mistä syystä moni laitteesta kiinnostunut on siirtänyt hankintaansa kunnes puhelimesta julkaistaan korjattu versio. Iltalehti testasi taannoin puhelimen suomalaisten operaattoreiden liittymillä. Antenniongelmat paljastaneessa “kuoleman otteessa” TeliaSoneran kuuluvuus heikkeni eniten ja kuuluvuuden palautuminen kesti pisimpään. Laite kadotti myös 3G-yhteyden. DNA selviytyi tasaisesti, eikä 3G-verkko kadonnut. Parhaan tuloksen sai Saunalahti. Elisan ja Saunalahden yhteinen verkko toimi laitteessa Iltalehden mukaan parhaiten ja “kuoleman ote” ei vaikuttanut kuuluvuuteen eikä datasiirtonopeuteen.