IPhonessa nolo bugi – lukitus auki sekunnissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Applen valmistama älypuhelin iPhone on kärsinyt viime aikoina harvinaisen noloista bugeista ja vakavista suunnitteluvirheistä, jotka ovat asettaneet yhtiön varsin outoon valoon. Tuorein bugi avaa lukitun laitteen hetkessä.

Nyt julki tullut bugi löytyy sekä uusista että vanhemmista iPhone-laitteista, jotka käyttävät uusimpia ohjelmistoversioita. Engadget-julkaisu kertoo kuinka laitteen lukituksen voi purkaa käden käänteessä. Hätäpuhelu-ominaisuudessa olevan virheen avulla laite aukeaa alle sekunnissa, ja sen jälkeen laitteella voidaan soittaa. Lisäksi päästään käsiksi avatun laitteen puheluhistoriaan ja yhteystietoihin. Staran testissä avatulla laitteella voitiin lähettää myös tekstiviestejä ja tehdä uusia osoitekortteja. Ongelma on siis vakava, joskin Applelle vain tuorein laitteiden ongelmista.

Tuoreessa muistissa on erityisesti iPhone 4 -laitteen antennivika, jonka ansiosta laite voi menettää kokonaan sekä verkko- että puhelinyhteytensä kädessä pidettäessä. Ongelmaa ei ole saatu vieläkään korjattua. Sen sijaan Apple nolasi itsensä ongelman paljastuttua, sillä se väitti pitkään ettei ongelmaa ole olemassa ja syytti lisäksi muita laitevalmistajia vastaavista ongelmista. Apple on tarjonnut ostajille ilmaiseksi suojakuoria, joka helpottavat antenniongelmaa.