Susan Boyle: ”Koulukiusaaminen vei itsemurhan partaalle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britain’s Got Talent -kilpailusta viime vuonna kertaheitolla maailmanlaajuiseksi supertähdeksi noussut skottilaulaja Susan Boyle on ollut kilpailun jälkeen useita kertoja otsikoissa hermoromahdustensa merkeissä. Nyt hän on myös itse kommentoinut elämänsä värikkäitä vaiheita.

Lievän aivovaurion kanssa syntynyt ja oppimisvaikeuksista kärsinyt Susan Boyle kertoo News of the World -lehden haastattelussa harkinneensa teini-ikäisenä itsemurhaa, koska muut tytöt kiusasivat häntä koulussa. Kaikeksi onneksi hänet ymmärrettiin ohjata hakemaan psykiatrista hoitoa.

– 17-vuotiaana ajattelin tekeväni jotain todella ilkeää. Kaikki se oli psyykkistä. Minä sain siitä vammoja ja minun piti hakea ammattiapua. Tapasin lääkärin, joka antoi minulle oikeanlaista hoitoa, Susan Boyle kertoi News of the World -lehdelle.

Nyt 49-vuotias Boyle haluaa kertoa tarinansa opetuksena muille, ja hän korostaa että ammattiavun hakeminen ei ole merkki heikkoudesta. Päinvastoin hoito antoi voimia ja itseluottamusta taistella kiusaajia vastaan, ottaa yhteyttä ihmisiin ja osallistua koelauluihin.